Företagslån från Capitalbox

Capitalbox företagslån

Med CapitalBox kan du låna upp till 2 miljoner kr till ditt företag. Det tar inte mer än några minuter att ansöka och du får svar på din ansökan senast nästa arbetsdag. Utbetalning sker samma dag som du godkänner deras offert.

Återbetalningstiden är flexibel och sträcker sig upp till 36 månader (tidigare 24 månader). Att lånet är flexibelt innebär att lånet kan lösas i förtid utan extra kostnader, samt att du kan skjuta upp enstaka återbetalningar om du vill.

Vem kan låna pengar hos Captitalbox?

För att få ett lån från CapitalBox ska ditt företag omsätta minst 420 000 kr per år och företaget ska ha varit verksamt i minst 6 månader. Företaget och dess ägare ska vara registrerade och folkbokförda i Sverige.

Företaget behöver också ha ett separat företagskonto via en bank samt en fysisk adress i Sverige. Både ägarnas och företagets förmåga att betala tillbaka lånet prövas genom en kreditupplysning.

För att lånet ska beviljas krävs ingen säkerhet i företaget, bara att företagets företrädare ställer en personlig garanti för att lånet återbetalas. Personlig borgen är en form av säkerhet som krävs av i princip alla långivare.

Så lånar du hos Capitalbox

Det är enkelt att ansöka om ett företagslån hos CapitalBox. Det enda du behöver förbereda är att ha tillgång till ditt bankkonto samt BankID. Ansökan genomförs på CapitalBox webbsida och de behöver till skillnad från din bank inte personlig kontakt i form av ett möte eller liknande.

Ansökan är inte bindande, tar bara runt 5 minuter och du får normalt svar inom 24 timmar. I svaret framgår allt du behöver veta för att ta ställning till erbjudandet, såsom den ränta som CapitalBox kan erbjuda ert företag för lånet.

Om du väljer att godta det lån som CapitalBox erbjuder i sitt svar kommer pengarna att betalas ut inom 24 timmar. Totalt tar det bara upp till 2 arbetsdagar från att du ansöker om företagslån till att pengarna finns på kontot.

Ränta och avgifter på företagslån hos Capitalbox

CapitalBox tillämpar individuell ränta på alla företagslån. Räntan sträcker sig från 1% upp till 2,9% och baseras på en samlad bedömning. Ju bättre återbetalningsförmåga som ert företag har desto lägre ränta tar CapitalBox. Bedömningen baseras på företagets kreditrating hos UC, hur högt belopp ni vill låna, vilken bransch ni är verksamma inom och andra faktorer.

En uppläggningsavgift för lånet på upp till 2,5% av lånesumman tillkommer. Denna avgift kommer automatiskt dras från pengarna som betalas ut när lånet beviljats. Inga dolda avgifter tillkommer.

Jämfört med andra företagslån så har CapitalBox företagslån lägre ränta än genomsnittet. Uppläggningsavgiften är dock högre än genomsnittet. Tänk på att jämföra effektiv ränta (nominell ränta plus ev. tillkommande avgifter) om du jämför CapitalBox med andra företagslån.

CapitalBox kundtjänst

Du kan enkelt kontakta CapitalBox kundtjänst per telefon (020 018 00 20) eller ta kontakt via e-post på support@capitalbox.se. Kundtjänsten har öppet alla vardagar under kontorstid (09:00-17:00). Företaget sitter på Wennerbergsgatan 10, 112 58 Stockholm.

Kundomdöme om CapitalBox

CapitalBox har det genomsnittliga kundbetyget 4,8 av 5 på Trustpilot. Vi har läst 76 oberoende kundomdömen om CapitalBox för att få en samlad bild av kundupplevelsen.

93% av kunderna som har recenserat CapitalBox anser att de är bra till mycket bra. De nöjda kunderna lyfter framförallt fram hur enkelt det var att ansöka och hur snabbt det gick att få pengarna. Många poängterar att de haft en bra upplevelse av CapitalBox kundtjänst.

De relativt få negativa omdömena motiveras främst med att räntan som CapitalBox erbjöd var hög. Ett omdöme påpekar att CapitalBox varit otydliga med information kring återbetalning.

Vanliga frågor och svar

CapitalBox hette ursprungligen Ferratum Business. Bolaget har bytt namn, men är fortfarande en del av Ferratum Group. CapitalBox är därmed i allt väsentligt samma företag som Ferratum Business.

Företag kan ansöka om lån på upp till 2 miljoner kr hos CapitalBox, med återbetalningstid upp till 36 månader. Hur mycket som just ditt företag kan låna, samt räntan som ni kommer erbjudas, framgår i det svar som CapitalBox ger efter godkänd ansökan.

CapitalBox tillämpar individuell ränta som sätts mellan 1% och 2,9%. En individuellt satt uppläggningsavgift tillkommer även på upp till 2,5% av lånebeloppet.