Företagslån från Froda – så går det till

Carl Jonsson

Froda.se är ett företag som erbjuder lån till småföretagare i Sverige och Finland. Många av dessa är restaurang- och kaféägare eller driver någon form av salong eller butik. Affärsverksamheter har ofta behov av kapital men tack vare Froda är det enkelt, tryggt och smidigt att låna pengar. Tack vare deras enkla lånetjänst online kan du helt utan krångel få ett låneerbjudande. Här kan du läsa mer om hur det går till och hur du hittar den bästa möjliga finansieringslösningen med hjälp av Froda.se.

Vad är Froda.se?

Froda grundades år 2015 med målsättningen att alla företag ska ha samma möjlighet att låna pengar. Pengar är en nödvändighet för att företag ska kunna frodas och att deras idéer ska kunna förverkligas. Froda gör det lätt och rättvist för alla företag, såväl nystartade som väletablerade, att låna pengar. De erbjuder en av Sveriges snabbast växande digitala lånetjänst för företag. Lånetjänsten sker helt online vilket gör det enkelt att använda den. Deras digitala tjänst och smarta kreditbedömningen gör processen mycket snabb och smidig. Froda är registrerat hos Finansinspektionen vilket garanterar trygghet för dig som låntagare.

Vem kan låna pengar av Froda?

Företaget måste vara registrerat i Sverige samt haft minst sex månaders försäljning för att kunna få ett företagslån från Froda. Alla bolagsformer godkänns. Även helt nystartade företag kan låna pengar, men processen skiljer sig något i det fallet och beloppet är mer begränsat. Nystartade bolag kan ansöka om ett nystartslån på maximalt 50 000 kronor. Froda har minimikrav på kreditvärdighet hos låntagaren för att skapa bra förutsättningar för företagaren och riktar sig främst till småföretagare; flera av deras kunder är butiksägare, frisörer, restaurangägare och e-handlare. Alla branscher kan ansöka om lån hos Froda.se.

Hur går låneprocessen till?

Låneprocessen är helt digital och sker online på Froda.se. Det är en mycket smidig process där du endast behöver välja belopp och återbetalningstid samt fylla i dina kontaktuppgifter och svara på några frågor. Frågorna handlar bland annat om syftet med lånet samt om företaget har några andra lån. Därefter använder du mobilt Bank-ID för att identifiera dig och skicka in ansökan. Denna process tar endast cirka 3 minuter. Det är helt kostnadsfritt och självklart binder du dig inte till något. Eftersom ansökan är helt digital och utan krånglig administration går det väldigt snabbt att få en låneoffert. Inom ett par minuter får du en offert skickad till dig via e-post. Froda använder sig av en intelligent kreditbedömning som ger dig ett rättvist pris. Kreditbedömningen baseras på ditt företags försäljning och finns för att skydda dig som företagare och garantera att du har möjlighet att betala tillbaka lånet. Froda tar dock ingen UC utan tittar på företagets transaktionshistorik samt tar en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Processen är mycket snabb och när Froda har godkänt ansökan skickar de en offert som är giltig i 30 dagar. I offerten framgår lånekostnaden och inga dolda avgifter tillkommer. Om du väljer att tacka ja till offerten kan du enkelt signera digitalt med mobilt Bank-ID. Därefter tar det mindre än 24 timmar tills du har pengarna på kontot.

Hur fungerar återbetalningen?

Återbetalningstiden framgår i offerten och du väljer den själv. Du väljer en återbetalningstid mellan 1-24 månader och det är möjligt att återbetala lånet i förtid. Efter tidigast en månad kan du lösa ditt företagslån utan att det tillkommer några extra kostnader. Froda.se erbjuder dagliga återbetalningar på lånet. Detta är mycket uppskattat av många småföretagare med dagligt kassaflöde eftersom dagskassan inte påverkas nämnvärt när återbetalningen sker varje dag. Två dagar efter att pengarna betalas ut till ditt konto påbörjas en daglig återbetalning via autogiro från ditt företagskonto. Detta gör att du slipper en enskild stor faktura i slutet av månaden. Istället betalar du av skulden med ett mindre belopp varje dag. Det är dock möjligt att komma överens om en annan återbetalningsmodell om det skulle passa bättre för ditt företag.

Hur mycket kan jag låna hos Froda?

Hos Froda.se kan du ansöka om företagslån från 10 000 kronor upp till 2 000 000 kronor. Det vanligaste är att Froda beviljar lån som motsvarar cirka en månadsomsättning, men självklart krävs det att företaget sköts bra. Ibland kan du bli beviljad mer eller mindre än det belopp du ansökte om eftersom Froda baserar låneofferten på företagets försäljningssiffror och kreditvärdighet. Detta gör att alla företag har samma möjligheter att få ett rättvist företagslån. Du som företagare anger i ansökan hur mycket du önskar att låna samt hur snabbt du vill betala tillbaka lånet. Det kostar ingenting att skicka in en ansökan och du binder dig inte till något. Offerten är endast bindande efter att du har tackat jag till offerten som skickades via e-post. Froda kräver inte någon säkerhet i företaget. Endast personlig borgen krävs.

Vad kostar ett lån hos Froda?

Kostnaden för lånet hos Froda är alltid fast utan några uppläggningsavgifter, påminnelseavgifter eller förseningsavgifter. Den totala kostnaden anges i låneofferten som skickas till dig. De faktorer som påverkar lånekostnaden är lånebelopp, återbetalningstid och låntagarens omsättning samt kreditvärdighet.

Fördelar

Det finns många fördelar med att låna hos Froda. Några av de främsta fördelarna är:

  • Helt digital låneprocess som gör det mycket smidigt, snabbt och tryggt, utan papperskrångel.
  • Inga dolda kostnader. Den totala kostnaden framgår tydligt i låneofferten.
  • Snabb ansökningsprocess utan bindningskrav.
  • Passar småföretagare i alla branscher.
  • Lånet baseras på företagets omsättning och transaktionshistorik vilket ger en rättvis bedömning.
  • Alla bolagsformer kan ansöka hos lån hos Froda, inklusive Enskild firma .
  • Inga krav på säkerhet annat än personlig borgen.

Nackdelar

Det finns fördelar och nackdelar med allt. Några nackdelar med Froda är:

  • Endast svenska och finska bolag kan ansöka om lån för tillfället. I framtiden kan eventuellt även företag som är registrerade i andra länder ansöka, men inte än.
  • För att ansöka krävs det att företaget kan visa upp försäljningssiffror från minst sex månader.

Tips

Ett företagslån kan vara användbart i många situationer när du bedriver företagsverksamhet. Kapital är nödvändigt oavsett om det är för att investera i ditt befintliga företag för att öka tillväxten eller för att skapa ett nytt företag. Ett företagslån kan möjliggöra en renovering, inköp av ny utrustning, utökning av sortimentet och mycket annat. Du som företagare känner till din verksamhet bäst och vet hur du bäst använder pengarna. Det går inte att göra allt på samma gång utan välj den eller de investeringar som du anser har störst potential att ge hög avkastning i framtiden.

Related post